Μέλος της Eurasco η Agrotica

Ενισχύει τη θέση της στο διεθνές εκθεσιακό στερέωμα η κορυφαία διοργάνωση του αγροτικού κλάδου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η AGROTICA, που πραγματοποιείται για 26η φορά από τις 28 έως την 31η Ιανουαρίου του 2016.

Η AGROTICA από την 1η Ιανουαρίου του 2016 θα είναι μέλος της μεγάλης οικογένειας της Εurasco (The European Federation of Agricultural Exhibition and Show Organisers), η οποία περιλαμβάνει 31 εκθέσεις-μέλη από 21 ευρωπαϊκές χώρες.

Η ένταξη της AGROTICA στην EURASCO αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της τελευταίας γενικής συνέλευσης των μελών της, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Ρεν της Γαλλίας στις 14 Σεπτεμβρίου του 2015.

Στόχος της EURASCO είναι να προωθηθούν και να εξελιχθούν οι ευρωπαϊκές εκθέσεις, που εστιάζουν στον αγροτικό κλάδο, μέσω της συνεργασίας και της ανταλλαγής πληροφοριών, ιδεών, εμπειριών και τεχνογνωσίας.

Η διοργάνωση της AGROTICA στις αρχές του επόμενου έτους έχει εισέλθει στην τελική ευθεία και στο πλαίσιο αυτό ολοκληρώθηκε πρόσφατα ο κύκλος των συναντήσεων με τους κορυφαίους φορείς του κλάδου, δηλαδή τον ΣΕΑΜ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων) και την ΕΚΑΓΕΜ (Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος).

Η 26η AGROTICA αξιοποιεί τη δυναμική της προηγούμενης αντίστοιχης διοργάνωσης, της AGROTICA του 2014, που έσπασε κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας με 121.699 επισκέπτες, 1.321 εκθέτες από την Ελλάδα και 35 ακόμη χώρες και εμπορικούς επισκέπτες από 32 κράτη.

Η έκθεση δίνει τη δυνατότητα για ενημέρωση των μονάδων του πρωτογενούς τομέα σχετικά με τις εξελίξεις του κλάδου (ανάγκη εκσυγχρονισμού των μέσων παραγωγής, ανάπτυξη της υπαίθρου κλπ.) και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για υλοποίηση καινούργιων εμπορικών συμφωνιών και συνεργασιών με προτεραιότητα την κατάκτηση νέων ξένων αγορών από τα ελληνικά αγροτοδιατροφικά προιόντα.

Με δεκάδες παράλληλες εκδηλώσεις, οι οποίες καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις πληροφόρησης για τις αγροτικές καλλιέργειες, η 26η AGROTICA προδιαγράφει το μέλλον της γεωργίας.

Ημερομηνία: 
Πέμπτη, 1 Οκτώβριος, 2015