Την εκτίμηση πως αν η Ελλάδα στηριχθεί στη γεωργία θα τα καταφέρει να οδηγηθεί σε μια βιώσιμη ανάπτυξη διατύπωσε από το βήμα των εγκαινίων της 25ης Agrotica ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης

Την εκτίμηση πως αν η Ελλάδα στηριχθεί στη γεωργία θα τα καταφέρει να οδηγηθεί σε μια βιώσιμη ανάπτυξη διατύπωσε από το βήμα των εγκαινίων της 25ης Agrotica ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης. 
 
Μάλιστα, στρεφόμενος προς τους αγρότες που βρίσκονταν στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου «Νικόλαος Γερμανός» τόνισε πως στην αναπτυξιακή προσπάθεια του τόπου η κυβέρνηση βρίσκεται δίπλα και όχι απέναντι από τους αγρότες. 
 
Εγκαινιάζοντας την έκθεση, η οποία διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-Helexpo, ο κ. Τσαυτάρης έκανε γνωστό πως σήμερα η Ελλάδα ως προεδρεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξε σε συμφωνία για τη νέα Κοινή Αλιευτική Πολιτική της Ευρώπης, υπογραμμίζοντας μάλιστα τη σημασία των ιχθυοκαλλιεργειών για τις ελληνικές εξαγωγές. 
 
«Σας είχα υποσχεθεί πως η στρατηγική μας επιλογή ήταν να στρέψουμε την ελληνική γεωργία από μια γεωργία χαμηλού κόστους σε μια γεωργία ποιότητας» σημείωσε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να αξιοποιηθούν οι εκπαιδευμένοι και καταρτισμένοι άνθρωποι του αγροτικού κλάδου. Μάλιστα, ανακοίνωσε πως δρομολογείται προκήρυξη για την απασχόληση 100 ερευνητών στην εφαρμοσμένη γεωργική έρευνα. 
 
Επισήμανε δε, μεταξύ άλλων, τη σημαντική αύξηση των μεγεθών της φετινής Agrotica, σημειώνοντας πως η επιτυχία της είναι προδιαγεγραμμένη. 
 
Από την πλευρά του ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, τόνισε πως η 25η Agrotica θέτει τις βάσεις και τους κανόνες για μια νέα διαχείριση της αγροτικής γης, η οποία θα βασίζεται εξ ολοκλήρου στην εφαρμογή σύγχρονων καλλιεργητικών πρακτικών και μεθόδων, παρέχοντας κίνητρα για τη στήριξη της αγροτικής επιχειρηματικότητας και την προώθησή της στην εγχώρια και διεθνή αγορά. 
 
Την εκτίμηση ότι οι επισκέπτες της Agrotica θα ξεπεράσουν τις 100.000 διατύπωσε με τη σειρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, παρουσιάζοντας τα διπλάσια μεγέθη της φετινής Έκθεσης τόσο σε εκθεσιακό χώρο όσο και σε εκθέτες.
 
Ημερομηνία: 
Παρασκευή, 31 Ιανουάριος, 2014